Студенти кандидатстват за стипендиите на УМБАЛ „Свети Георги“

Животът

24-09-2017, 10:14

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През новата учебна 2017/2018 година болницата отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс

До 2 октомври включително продължава кандидатстването за стипендиантската програма на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Документи могат да подават студенти след II и III курс на специалността  „Медицинска сестра“ от висши училища от цялата страна.
През новата учебна 2017/2018 година болницата отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс и 10 стипендии за студенти след завършен III курс на обучение по специалност „Медицинска сестра“, ОКС „Бакалавър“.
Определената парична сума е в размер от 150 до 200 лв. месечно за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговаря студентът. Минималният успех трябва да бъде „Мн. добър – 4,50“. На одобрените кандидати освен ежемесечна парична стипендия до завършване на обучението им, след дипломиране ще бъде предложен трудов договор за работа по специалността в лечебното заведение
Подробните условия на стипендиантската програма и необходимите документи за кандидатстване са достъпни на интернет страницата на лечебното заведение на следния линк:  http://www.unihosp.com/?menu=stipendii_programa
Ръководството на най-голямата болница в България има за цел да подкрепи младите студенти по време на обучението им и да привлече и задържи млади медицински специалисти като им гарантира работно място по специалността. Очакванията са тази практика да окаже положително влияние в работата на лечебните структури на УМБАЛ „Свети Георги“, защото ще се създадат условия за приемственост и развитие в професията, а това от своя страна ще помогне за справяне с кризата от липсата  на квалифицирани и опитни медицински кадри на пазара на труда на национално ниво, смятат от лечебното заведение.
Заявлението за кандидатстване за стипендиантската програма на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД и всички приложими документи трябва да се подадат в пощенски плик в деловодството на лечебното заведение до 2 октомври включително. Могат и да бъдат изпратени до адреса на болницата  гр. Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ №66, УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, за Стипендиантската програма за студенти ОКС „Бакалавър“ по специалност „Медицинска сестра“. Класираните кандидати ще бъдат обявени до 5 октомври 2017 г. и ще бъдат поканени за подписване на договор.
За допълнителна информация всички, които се интересуват от стипендиатската програма, могат да се обърнат към Ивелина Божинова – Главна медицинска сестра на УМБАЛ „Свети Георги“, телефон 032/60-29-76.