Тръмп отново заплаши Северна Корея

Свят

24-09-2017, 10:20

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръмп: Лидерът на Северна Корея е очевидно луд човек

Президентът на САЩ отправи заплахите в туитър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс, цитира БНТ.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета".

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп. Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан.