Йотова: България се нуждае от силни, непреклонни и отдадени на единението водачи

Политика

24-09-2017, 11:59

Снимка:

president.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йотова: 22 септември е предизвикателство пред съвременните политици

Величието и честта на страната ни се съизмерва с преклонението на света към българи като Капитан Петко войвода

Родината ни се нуждае от силни, непреклонни и отдадени на българското единение водачи. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в събота на церемонията по откриване на първите Национални хайдушки празници „Капитан Петко Войвода“ в град Чепеларе, предаде пресслужбата на президентството.

„Величието и честта на страната ни се съизмерва с преклонението на света към българи като Капитан Петко войвода“, подчерта Илияна Йотова. Той е в ежедневието на всеки един наш сънародник – името му е на стотици улици и площади, подвигът му е на страниците на учебниците, а уважението към делото му е в паметта на поколенията, заяви още вицепрезидентът.

Илияна Йотова благодари на всички родолюбиви чепеларци и на общинското ръководство, които осъществиха идеята за празници, посветени на Капитан Петко Войвода именно в дните, когато се чества българската Независимост.

Преди да посети родопския град, Илияна Йотова се срещна на Рожен с млади астрономи и с д-р Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория.