Борисов: Стабилността в страната позволява индустрията да се развива

Премиерът пожела успех на партията на Ангела Меркел в съставянето на правителство

Политическата, финансова и икономическа стабилност в страната дават възможност индустрията да се развива. В сложната глобална обстановка в момента, във време в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръст на икономиката, индустриалното сътрудничество и развитието на населените места. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на Международния панаир в Пловдив, предаде БНТ.

Той посочи, че ръстът на икономиката гони 4 процента, безработицата е спаднала на 5 процента, има огромен фискален резерв, нулева инфлация, бюджетен излишък и 11 процента ръст на доходите от началото на годината, по данни на Евростат. Той поздрави над 600-те фирми участващи на технологичния форум и добави, че ръстът на икономиката, политическата стабилност, ниските данъци, строителството в държавата довеждат до увеличението на изложбените площи и на желаещите да инвестират в България.

Пред журналисти министър-председателят коментира резултатите от изборите в Германия и посочи, че партиите на Ангела Меркел и на Хорст Зеехофер за четвърти пореден път постигат убедителен резултат. Той им пожела успех и бързо съставяне на правителство, "защото Европа има нужда това".