Издирват собствениците на незаконния строеж на Калиакра

Работата по обекта продължава въпреки, че не се виждат работници

Полиция и прокуратура издирват собствениците на незаконния строеж на Калиакра. В няколко репортажа ви разказахме за строителството, което се извършва в две защитени зони и въпреки констатациите на институциите, че се строи без надлежни документи, работата на обекта не спира.

В края на август общинската администрация в Каварна и РИОСВ-Варна установяват, че започналото строителство е незаконно.

За по-малко от месец незаконният строеж вече е завършен. През почивните дни работници са сложили и покрива. "Строежът при всяка проверка се вижда, че расте, но не сме констатирали в изключение на един ден на строителство, на хора, които строят", заяви Костадин Костов-главен специалист отдел "Устройство на територията" в община Каварна.

Миналата седмица кметът на Каварна е издал две заповеди - едната за спиране на строителството, а другата за доброволно премахване на незаконния обект.

"Към момента не ни е известно да са връчени на лицата, които са собственици на имота и инвеститори на строежа", коментира още Костов.

За да бъдат връчени заповедите, от общината търсят съдействието на органите на реда и прокуратурата.

Лепили сме заповеди, констативни протоколи на обекта, премахват се и строителството продължава”, описва ситуацията специалистът.

Собственици на терена, в който се строи са две физически лица, които живеят в чужбина.

Източник: btvnovinite.bg