Кметът поздрави участниците в Международния пленер по живопис

Мисия Пловдив

26-09-2017, 15:14

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В двора на къща „Нишанян“ 10 автори показаха повече от 30 творби, вдъхновени от Пловдив

Възобновеният Международен пленер по живопис бе закрит официално снощи в Стария град. Събитието е част от артистичната програма на Общинска фондация „Пловдив 2019″ и се осъществи с подкрепата на общината.

В двора на къща „Нишанян“ 10 автори показаха повече от 30 творби, вдъхновени от Пловдив, заедно с Дружеството на пловдивските художници и възпитаници на Училището по сценични кадри.

Кметът Иван Тотев и новият член на Управителния съвет на „Пловдив 2019″ Матей Матеев поздравиха участниците в пленера в къща „Нишанян“ – новият дом на Пловдивските художници за следващата година и половина.

Свои творби показаха българските автори Васил Стоев, Деляна Димитрова, Илияна Манукова, Иван Чакъров, Николай Томанов, художници от Македония, Словения, Германия и Унгария.

„Това е едно възраждане на емблемата на Пловдив – Международният пленер по живопис, по време на който участниците обмениха нови идеи, техники и размисли, създадоха се прекрасни приятелства“, заяви Снежана Фунраджиев – председател на Дружеството на пловдивските художници.