В Добрич бе разиграно пожаро-тактическо учение с катастрофирал самолет

С представители на пожарните служби в Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Варна

В Добрич бе разиграно пожаро-тактическо учение с катастрофирал самолет на селскостопанската авиация, съобщиха от пресцентъра на областната управа.Демонстрацията на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е била наблюдавана от областния управител на Добрич Красимир Кирилов и представители на пожарните служби в Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Варна.
При пожаро-тактическото учение самолетът, който е трябвало да обработи територия с инсектицид,се е разбил в промишлената зона на Добрич. Инцидентът е възникнал около складово стопанство на "Топливо" АД като самолетът се е ударил в резервоар с пропан-бутан.При учебната тренировка пожарникарите са показали висок професионализъм и са спасили пострадалия пилот. Ограничили са пожара като са охладили цистерните с газ и са евакуирали влакова композиция, информират от областната управа. При разиграната аварийна ситуация е била определена и заразената с инсектицид зона.
В учението са участвали и доброволци на БЧК, служители на сектор "Специализирани дейности" при регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна, екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и областната дирекция на МВР в Добрич.