Емил Караниколов: "Дунарит” няма никакви проблеми

"Емко" може да върне лиценси си на 6 октомври

"Дунарит” няма никакви проблеми и лицензи не са му били отнемани. Оръжейният завод работи". Това заяви за Нова Телевизия министърът на икономиката Емил Караниколов. По повод обвиненията, че държавата смята да си присвои дружеството, той коментира: "Не говорим за национализация, а за публична продан. Защо да е притеснително, че държавата може да влезе в едно дружество на държавен принцип?".

"'Дунарит' ще продължи да работи", увери министърът на икономиката. "Крайният собственик на "Дунарит" е една офшорка, за която се говори, че е на Цветан Василев", допълни той.

В същото време министърът изрази надежда, че на 6 октомври лицензът на оръжейното дружество "Емко" ще бъде възстановен, ако дружеството е отстранило нередностите. И подчерта, че решенията за лицензите се взимат от междуведомствен съвет, а не самостоятелно от него.

В края на юли тази година държавата прекрати лиценза на "Емко". Обяснението беше, че в дейността на завода са установени редица нарушения, които трябва да бъдат остранени. Сред тях са неправилно съхраняване на боеприпаси и други вещества, както и проблеми с пожарната безопасност. "Правителството защитава интереса на работниците", изтъкна Караниколов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен