Twitter удвоява лимита от 140 знака

Общество

27-09-2017, 10:08

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Нововъведените се изпробва сред ограничен кръг от участници в мрежата

Компанията Twitter обмисля да увеличи двойно позволения обем на съобщенията, които публикуват потребителите - от 140 на 280 символа, предаде Би Би Си. От компанията смятат, че увеличаването на лимита ще позволи на хората по-лесно да изразяват мислите си.

"Как да натикаш всичките си мисли в един туит? Всички сме били там, това е мъчение ." - написа в блога на Twitter продуктовият мениджър Илайджа Роузън

От компанията признават, че много от потребителите може да изпитват носталгия по кратките съобщения от 140 символа. "Ние също усетихме това, то пробвахме новия вариант и видяхме колко е добър, и просто се влюбихме в него." - допълва Роузън.

След като отчете финансов спад през второто тримесечие на 2017 г., управата на Twitter се надява да привлече нови потребители чрез по-голямата свобода при увеличения обем на туитовете. Twitter обхваща 328 милиона души, докато при Facebook 2 милиарда.

Нововъведението ще бъде изпробвано на всички езици, с изключение на японски, китайски и корейски. Точно тези езици, поради специфичната си писменост, са провокирали мениджърите на компанията да увеличат обема на съобщенията. Знаците, които използват японците, китайците и корейците, съдържат много повече информация от буквите и това позволява да се изрази повече смисъл в същия обем от 140 знака.

Потребителите, пишещи на тези езици, генерират повече туитове, тъй като не се чувстват така ограничени, както хората, използващи букви.