ГЕРБ пусна сигнал в ДАНС срещу администрацията на президента

Сигнализирано е за евентуално нарушение на Закона за класифицираната информация

В секретна шифрограма от посолството на България във Вашингтон се забелязва като получател началникът на кабинета на президента Иво Христов. Това каза на брифинг народният представител от ПГ на ГЕРБ Антон Тодоров, цитиран от Агенция „Фокус“. „Този факт навежда на много сериозни притеснения по отношение на това дали в администрацията на президента се спазва Закона за класифицирана информация“, заяви той.

„Вчера сме информирали главния прокурор, председателя на ДАНС и председателя на ДИКСИ дали им нарушаване на Закона за класифицираната информация“, посочи Антон Тодоров.

Той обясни, че секретната шифрограма е от 26 февруари 2017 година, когато страната е управлявана от служебното правителство. „Отнася се за проведени разговори на посланика Тихомир Стойчев с представители на корпорацията, производител на изтребителите Ф16“, уточни народният представител.

„Това, че Иво Христов няма достъп до класифицирана информация се удостоверява от отговор на мое питане до комисията ДИКСИ“, обясни Антон Тодоров.

„Предвид на особено чувствителната тема и разговорите с корпорацията дали човек, който е отказал да се подложи на процедура за допуск, е чел този секретен документ и дали не можем да предположим, че в някаква посока е изтекла информация“, попита той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"