Трима в болница след катастрофа в Стара Загора

Пътният инцидент е станал по бул."Славянски"

Снощи, след 19,00 часа  по бул."Славянски" в посока изток се е движил лек автомобил "Алфа Ромео", управляван от 21- годишен младеж от  Стара Загора. Преди кръстовището с ул."Ангел Кънчев", поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над автомобила, който навлиза в насрещното платно и се блъска в движещото се возило "Опел Вектра", управлявано от 40- годишен мъж от Стара Загора, съобщават от полицията.

В резултат на удара водачът на "Опел"-а е получил контузии и натъртвания. Обслужен е амбулаторно, без опасност за живота. Пътуващата на предна дясна седалка в същия автомобил 26- годишна жена е получила фрактура на дясна ключица. Обслужена е амбулаторно и е освободена, без опасност за живота.

Пътник на задна дясна седалка в "Алфа Ромео" – 20 годишен младеж от  Стара Загора е получил фрактура на лява и дясна бедрени кости. Настанен е залечение в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" без опасност за живота. Водачът на “Алфа Ромео” и пътник на предната седалка - 19-годишен младеж от  Стара Загора, са без констатирани наранявания.

Водачът на "Алфа Ромео" е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила, а мъжът управлявал “Опел” не е тестван на място за употреба на алкохол поради здравословното му състояние. Образувано е досъдебно производство.