Шестокласник остана без далак след бой в училище

Крими

27-09-2017, 14:12

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Случаят ще бъде разгледан на педагогически съвет

Инцидентът станал в понеделник в часа по математика. По време на занятия две момчета - Красимир и Виктор се сдърпали заради топче, предава БНТ.

Тежкият инцидент става по време на четвъртия час. Двамата шестокласници се скарали зад гърба на учителката, докато тя пишела на дъската. Едното момче съборило другото на земята и го ритнало в корема, след това преподавателката се намесила и ги разтървала.

"За добро или за зло бях в кабинета на педагогическия съветник, когато дойдоха три момчета и казаха, че ги е изпратила учителката по математика, защото е имало побой в часа по математика. Това в нашето училище е практика, когато има някакъв инцидент, учениците веднага отиват при педагогическия съветник, за да може той да разговаря с тях", обясни директорът на СУ "Йоан Екзарх" в Шумен.

Според училището са постъпили правилно, като са завели детето при училищния фелдшер, защото се оплаквало от болки в стомаха. Обадили се и на родителите и след минути пристигнала майката. Тя взела решение синът ѝ да бъде прегледан в спешна помощ.

Спешната операция и отстраняването на далака са спасили живота на момчето.