Данъчните проверяват фестивали, концерти, панаири

От проверени 11 търговски и преместваеми обекти, 9 са работили без фискално устройство

Неспазване на данъчното законодателство констатираха инспекторите на НАП Стара Загора, след посещение само на едно масово мероприятие в близките дни. От проверени 11 търговски и преместваеми обекти, 9 са работили без фискално устройство, а на един е наложена санкция за разлика в касовата наличност. Служителите на НАП осъществяват ежемесечен контрол при провеждането на масови мероприятия – концерти, изложения, фестивали, панаири и други на територията на Старозагорска област.

Оперативните проверки продължават ежедневно и са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюденията и проверките, освен масово мероприятие включват: магазини за хранителни стоки, места за увеселение и развлечения, фризьорски и козметични салони и други. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.

Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкцииониране. В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга!
В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1 или на мейл: [email protected]Снимка на Деня

Щрихи от Плевен