Павел Гуджеров награди артисти и спортисти от Раковски

Спорт

28-09-2017, 16:01

Снимка:

Община Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Павел Гуджеров пожела на наградените много творчески и спортни постижения

Кметът на Община Раковски Павел Гуджеров връчи почетна грамота на ПФА"Слав Бойкин" по време на редовната сесия на местния парламент. Фолклорният ансамбъл стана носител на лауреатско звание на тазгодишното издание на фестивала "Приморска перла", а  хорът грабна голямата награда на БНР. Отличието  приеха хореографа на танцовия състав  и дирегента на ансамбъла Катя Башева и Велизар Василев. " Към вас поднасям най-искрени благодарности за това, че пазите, съхранявате традициите и успявате да ги развивате. Освен всичко това това прославяте и издигате авторитета на община Раковски"- заяви Гуджеров.
Младите атлети Младен Маринов и Тeодор Власов също получиха грамоти от общинския кмет за постигнати успехи в стрийт фитнеса.  Двамата спортисти се класираха на трето  и  четвърто място в категория над 16 г. в кръг от републиканското първенство, чийто домакин бе Раковски. "Страхотно представяне, много добри спортни умения и професионализъм на фона на голямата конкуренция. Браво на вас! Продължавйте в същия дух!" - похвали спортягите кмета Гуджеров. Той  сподели  на  спорстмените , че Общината  държи на развитието на този спорт и обеща , че  ще бъдат изградени  още две нови площадки по стрийтфитнес  в Стряма и Момино.
Павел Гуджеров пожела на наградените много творчески и спортни постижения, които да носят  и повече поводи за гордост на  Община Раковски. "Радвам се , че имам възможност да връча отличия  на  хора , които със своя труд и талант са подпомогнали за духовното развитие на нашата Община." - заяви градоначалникът.
Повече от два часа кмета и общинските съветници дискутираха 26 точки от дневния ред.
Взрив в залата  предизвика  челният сблъсак  между БСП и ВМРО  за преименуване на улица в  града. В разгорещен дебат  прерастна предложението на общинския съветник от ВМРО Стефан Пенсов,  улица "Винга" в Раковски  да смени името си на ул."Тодор Александров". Колегата му от БСП Петър Антонов  бурно се противопостави на това, като открито заяви ,че ще гласува против и призова останалите съветници да направят същото. Аргументите на Антонов против преименуването на въпросната улица са, че Тодор Алесандров е спорна историческа личност. В крайа сметка предложението на патриотите  бе прието.
На септемврийското заседание на Общиниския съвет беше гласувана и актуализацията на  бюджета. Увеличението на капиталовите разходи е за асфалтирането на улици и ремонта на покрива на физкултурния салон на ОУ"Гео Милев" в Белозем.
В края на сесията кмета Гуджеров използва трибуната на Общинския съвет , за да благодари  на жителите на Раковски за търпението и възможността  общинска администрация  да изпълнява амбициозната програма , която гласува Общинския съвет  с бюджета всяка година." Благодаря им и за активността, която все по- често проявяват при взимането на важни решения за бъдещето на общината. Благодаря дори за критиките, които получаваме, защото те ни дават възможност адекватно да подходим към всеки проблем и ни държат в кондиция. Наша работа е да работим за жителите на община Раковски , а тяхна работа е да дават оценки върху това, което правим".