Започва Капана Фест

Мисия Пловдив

29-09-2017, 10:17

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена

Шестото издание на „Капана Фест“ започва днес и в рамките на три дни отново ще превърне квартала в независима територия на култура, изкуство и забавление. Станал известен като „карнавал на уличното творчество“, фестивалът привлича над 50 000 посетители, които всяка година се завръщат към павираните улици на Квартала, за да се потопят в необикновения лабиринт от удоволствия и атракции.
Предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят – Базар Капана, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони.
Музикалните сцени ще изпълнят Капана с ритъм и настроение. Ключов акцент в музикалната програмата е концерт в чест на покойния Chester Bennington, световноизвестния вокалист на бандата Linkin Park. Мемориал ще даде възможност на българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park.
Фестивалът ще разгърне и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър.