Бащата на опипаната Радостина ще съди школския директор за 1 лев

Животът

29-09-2017, 12:03

Снимка:

pixabay

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обвиниха училищен директор в блудство

Христо Радев обяви в съдебната зала, че обвиненията са вендета от страна на 3 цигански клана в селото

Бащата на Радостина, която обвини директора на училището в Ново Паничарево Христо Радев за блудство, ще го съди, но само за един лев.
„Ще търся символично обезщетение, за да докажа на България, че не го съдя за пари. Имам си достатъчно“, каза Христо Христов пред камерата на Нова телевизия.
Съпругата му Анка пък сподели, че дъщеря им се оплаквала от посегателствата на школския шеф още през миналата година.
„Ние обаче не й повярвахме. Тя казваше, че я е пипал по дупето. Детето отива до тоалетната, а той я вика да вземе бележка за социалните, макар че не съм я пращала. Не подадохме сигнал преди, защото нямахме доказателства“, добавя майката на седмокласничката.
Пасторът на евангелската църква Христо Александров каза, че посегателствата на Радев не са от вчера.
„Той се е занимавал с това отдавна. Племенницата ми е споделя, че още преди 10 години тя и нейни съученички са пострадали от него Трябва да имаш доказателства, а и ние сме роми. Затова не сме подавали сигнали“, добавя Александров.
Припомняме, че вчера Бургаският районен съд пусна Радев под домашен арест. Съдия Яна Атанасова мотивира решението с липсата на категорични доказателства, че директорът е извършил блудствени действия с ромката. 
Самият Радев обяви в съдебната зала, че обвиненията са вендета от страна на 3 цигански клана в селото. Бащата на Радостина - Христо пък е уволнен от училището, малко преди да дойдат обвиненията срещу директора. 
Освен 14-годишната девойка срещу Радев са дали показания още 3 момичета - всички от ромски произход. Те са приятелки на Радостина, а едното от тях е нейна братовчедка. 
По време на мярката за неотклонение стана беше разкрито, че няма никакъв видеозапис на случката. Момичето записало само аудио, на което се чувал основно нейният глас.