Астро-прогноза за октомври

Хороскоп

30-09-2017, 16:43

Снимка:

flickr

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

Хороскопът за октомври показва, че няма да е много лесен месец за всички. Предстоят поврати, неочаквани ситуации, трудни изпитания. Въпреки това ще бъде интересен месец в много отношения.

Тъй като този месец Уран ще бъде ретрограден, октомври няма да премине много спокойно и безгрижно - ще има резки промени и изненади. Отначало може да ви изглежда, че всичко се разпада, че ви преследват само неуспехи, но в крайна сметка ще осъзнаете, че такива обрати в живота са били само за по-добро. Някои от тези промени ще ви научат на нещо, докато други, чрез които губите, ще придобиете много повече в бъдеще. Главното е да не допускате тези обстоятелства да ви озлобяват към света и околните.

Ретрограден ще бъде и Нептун през този месец, което ще докосне чувствената сфера на нашия живот. Някои ще бъдат потънали в себе си, опитвайки се да коригират собствените си черти от характера, други - във фантазии за по-добър живот, в мечти да създадат нещо ново. В това няма нищо лошо, стига да не се потопите в мечтите си дотолкова, че да забравите за света около себе си. Доста добър период за служителите в авиацията, психологията, медицината, химията. В тези отрасли се очакват крупни промени към по-добро. Всичко ще благоприятства техния успех и затова трябва да изпълняват най-добрите си проекти, да поемат инициативата. Възходът обаче съвсем не очаква всички. Нептун отговаря още за сферата на мечтите и фантазиите. Много хора ще се потопят в тях, силно ще се поддадат на мелатхоличното настроение, ще бъдат разсеяни и неконцентрирани, което ще е пречка в делата им.

Но основното събитие на месеца, разбира се, ще бъде преходът на планетата гигант Юпитер на 10 октомври от знака на Везни в знак Скорпион. Там ще остане там до 8 ноември 2018 г. Този преход няма да е много щастлив като цяло освен за онези, които имат ясно изразен този знак в личния си хороскоп. В нашите не много спокойни времена, активирането на войнствено настроени сили може да доведе до нарастване на конфликтите. Скорпион не е най-добрият и милосърден представител на знаците от зодиака, а това не е най-доброто място за Юпитер, който олицетворява закона, правото, религията, идеалите, финансите, банките. Ще се увеличи ролята на мюсюлманския свят на политическата сцена. Разширяване дейността на тайната полиция и Държавна сигурност. Във финансовия живот на обществото ще има сериозни рокади, особено в банковия сектор. Очакват ни нови открития в областта на астрофизиката, физиката на елементарните частици, генетиката и психологията.

Напрегнат период във взаимоотношенията с колегите, по вина на негативното въздействие на планетите, което ще ви тласка към конфликти и караници. Разногласия ще възникват от нищото. При всяко невнимателно изказване спора е гарантиран. В този случай основното нещо е да не изгубите самоконтрола си и да останете спокойни, в противен случай този конфликт няма да бъде забравен бързо.

При децата също ще е напрегнат период - това ще бъде месец на протести от тяхна страна, необмислени постъпки, опити да се отличат и докажат нещо. Родители, не е необходимо да показвате агресия в отговор, опитайте се да разберете какви са причините за това поведение. Но прекомерната лоялност също няма да бъде добра тактика, трябва да намерите златна средна между строгостта и либерализма. Само по този начин можете да намерите общ език с децата си.

Тежко ще бъде и за другите членове на семейството. Всеки ще се чувства недооценен и ще му се струва, че му се отделя малко внимание. Родителите ще се разстройват от това, че децата им не ги посещават често, съпрузите за това, че нямат възможност да бъдат повече време заедно. Всеки ще се опита да дърпа чергата към себе си. Всичко трябва да се прави спокойно и без нерви. Търсенето на компромиси ще устройва всекиго.

За хората без партньори също ще е труден период. Есенното време ще започне да ги потиска повече. Ще се засилва чувството на самота. Мнозина ще искат не само любов и романтични срещи, а по-сериозни отношения, да имат човек до себе си и в моменти на радост и мъка. Но тъй като трудно ще се осъществи мечтата им, лесно ще се поддадат на меланхолията и есенната депресия. Ако се случи да се запознаете с някого, то е по-добре да бъде след 14 октомври, когато Венера ще влезе в знака Везни. Ако запознанството стане след тази дата, то се очаква връзките да бъдат по-дълготрайни и сериозни. Няма да има буйна страст и емоции, но пък ще се радват на тихо спокойствие. Именно в такива семейства после цари хармония и умиротворение.

При семейните двойки октомври ще бъде тест за тяхната любов. Постарайте се вашите емоционални промени да не засегнат човека до вас, защото ще му бъде много неприятно. Дайте всичко от себе си да освежите връзката си, измислете нещо приятно, например романтична вечеря, малък подарък, разгледайте семейните албуми и си спомнете хубавите съвместни моменти.

През този есенен месец всеки човек е податлив на настинки и вирусни заболявания. Не забравяйте за обичайните предпазни мерки. Това включва топли дрехи, избягване стоенето на течения, правилно хранене и активен начин на живот. Могат да се появят чести главоболия сред хората. Ако болките имат постоянен характер, не игнорирайте симптомите, това може да е поради липса на витамини или по-сериозни заболявания. Погрижете се за здравето си, какъвто и да е проблема.

Благоприятни дни: 16, 18, 26 октомври
Неблагоприятни дни: 5, 9, 11, 27, 28 октомври
Опасни периоди: от 14 до 20 октомври

Неблагоприятните дни не са посочени, за да се страхувате да излизате на улицата в тези дни, но за да знаете, че в това време може да се изисква от вас да отделите повече енергия и концентрация от обикновено.

Също така, благоприятните указания могат да се реализират само ако проявите активност в нужната посока.