Гергана Микова присъства на Света литургия, отслужена от Българския патриарх

Мисия

02-10-2017, 09:38

Снимка:

Областна управа Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриарх Неофит е първият носител на Ордена на името на Св.Мъченик Игнатий Старозагорски

Областният управител връчи на Негово Светейшество Почетен знак

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на Света Божествена литургия, отслужена в старозагорския храм „Въведение Богородично” от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, митрополити и свещеници от Старозагорската епархия. Кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Иванка Сотирова, деканът на Богословския факултет проф. д-р Александър Омарчевски и стотици миряни от всички възрасти дойдоха в храма за празничното църковно събитие.

В края на Светата литургия Негово Светейшество се обърна към официалните лица и гражданите на Стара Загора с патриаршески благослов.

В знак на признателност за високата чест, която Патриархът оказа на Стара Загора със своето присъствие на честванията на интронизацията на патриарх Панкратий, Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан му връчи Орден на името на Св. Мъченик Игнатий Старозагорски. Племенницата на митрополит Панкратий получи Ордена на Св. Апостол Карп, с който покойният Старозагорски митрополит бе удостоен посмъртно.

Г-жа Микова връчи на Негово Светейшество Почетен знак на областния управител.

“Обръщам се към Вас с изключителна почит и признателност. Спомените за Вашето височайше присъствие на честванията на интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий ще останат завинаги в сърцата на старозагорци. Любовта и вниманието, с които Вие ги дарихте, ще топлят християнските души и ще ги правят по-смирени и по-добри. Поклон пред Вашия огромен труд за духовното и нравственото израстване на българския народ”, каза областният управител.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров също каза думи на дълбока благодарност към Патриарх Неофит и му връчи Почетния знак на Стара Загора.