Депутати и кметове от ГЕРБ от Русенска област подкрепиха Делян Добрев

Новините

02-10-2017, 15:01

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Делян Добрев е подкрепен единодушно от ГЕРБ в Русенско

Пламен Нунев:За нас, е омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и манипулации

Народните представители от ГЕРб в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, както и всички кметове на общини в Русенска област, издигнати от ГЕРБ, изразиха своята пълна подкрепа за Делян Добрев. Това стана по време на пресконференция днес в Русе, където бяха представени текстовете на две декларации – от името на народните представители, областното ръководство на ГЕРБ, общинските ръководства на ГЕРБ, както и от името на кметовете на общини в региона.

Ще гласувам против оставката на Делян Добрев, ако тя бъде депозирана в Народното събрание. За нас, като негови колеги народни представители, е  омерзително, че един добър и достоен човек беше принуден да се оттегли, както той заяви, от политиката чрез клевети и манипулации, каза народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев. Той аргументира подкрепата за председателя на комисията по енергетика с факта, че като министър Добрев е направил много за развитието на икономиката, както и укрепването на енергийната сигурност на България. Оказа съдействие на Русе и областта, което се оценява високо, подчерта депутатът. Благодарение на неговата подкрепа се реализира наскоро откритата интерконекторната газова връзка с Румъния край Русе. 6 корпуса в Русенския университет са с подобрена енергийна ефективност по мащабен проект, посочи още Пламен Нунев.

Делян Добрев е изключително почтен човек, достоен, честен човек, който е доста по – чувствителен от тези, които застанаха срещу него, добави г-н Нунев. Той се спря на чувствителността на ГЕРБ при скандални ситуации, бързата и адекватна реакция на партията дори при най – малко съмнение за наличие на корупционни практики за разлика от други политически сили в страната.

Изключителен професионалист, млад, умен и интелигентен човек, който беше доказал себе си още преди да влезе в политиката, отбеляза в експозето си Светлана Ангелова. Фактът, че е взел решение да се оттегли от всички заемани позиции в политиката показва много ясно, че е честен и с достойнство, категорична бе тя. Политиката има нужда от такива хора като Делян, смята тя.

Андриан Райков сподели, че се познава с Добрев от 2012 година, когато бе зам. – областен управител на Русенска област. „Заставам плътно зад него. Такива като него трябва да има в Народното събрание, за да може да продължават да се случват нещата за града и държавата ни“, каза д-р Райков.

„В администрацията, за която аз отговарям, политически назначения няма. При мен работят хора, които или могат и се справят...Ако не могат, просто няма как да работят“, коментира кметът на Община Русе Пламен Стоилов в отговор на журналистически въпрос по повод изградения успешен модел на работа тук. Само с помощта на експерти може да се изпълни изключително амбициозен и тежък програмен план с много проекти с европейско финансиране, посочи още кметът. „Не всеки може да понесе това, което се излива върху една публична иност по всякакъв позволен и непозволен начин, което е трудно“, заяви Пламен Стоилов относно ситуацията в Хасково през последната седмица и реакцията на Делян Добрев. На свой ред той също изрази безрезервната си подкрепа за г-н Добрев.