Тръмп осъди стрелбата в Лас Вегас

Президентът определи терористичния акт като "абсолютно зло"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и я определи като "абсолютно зло", без да спомене групировката ИДИЛ, поела отговорността за нападението, съобщи Франс прес, цитира Нова Телевизия.

"Снощи един човек откри огън по голяма група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той уби брутално над 50 души и деянието му представлява абсолютното зло", заяви президентът на САЩ.

Тръмп съобщи, че ще посети Лас Вегас в сряда.

Държавният глава похвали усилията на полицията, която откри за минути нападателя на 32-ия етаж на хотел и щурмува стаята му. "Скоростта, с която действаха, е смайваща и предотврати загубата на още човешки животи", подчерта Тръмп.

"Откриването на стрелеца толкова бързо след първите изстреляни куршуми е нещо, за което ще бъдем винаги признателни. Това показва какво е истинският професионализъм", добави президентът.

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските правителствени учреждения в страната и зад граница да бъдат спуснати наполовина заради трагедията в Лас Вегас.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ пък съобщи, че няма конкретни достоверни заплахи срещу други обществени места в страната.