Стартира волейболният турнир за Купа Пловдив

В рамките на петте състезателни дни отборите ще се срещнат по веднъж всеки срещу всеки

С участието на отбори от България, Румъния, Гърция и Турция в зала Колодрума ще се проведе международният турнир по волейбол за жени за Купа Пловдив. Петото издание на надпреварата започва днес и ще продължи до 7 октомври (събота).
В последния момент от участие се отказа отборът на Галатасарай (Истанбул). Турският вицешампион се оттегли от надпреварата, след като не успя да уреди визи за част от състезателките си. Така участващите отбори останаха пет и вместо по три, състезателната програма ще включва по два двубоя всеки ден.
Отборите на Олимпиакос (Гърция) и КСМ Букурещ (Румъния) ще поставят началото на надпреварата в 15.30 часа. Двубоя  между българския шампион Марица Пловдив и Динамо Букурещ ще започне в 18.00 часа, като преди срещата ще се проведе официалната церемония по откриването на турнира. Петият участник е турския Бурса ББ, настоящия носител на Купата на претендентите, третия по сила европейски клубен турнир.
В рамките на петте състезателни дни отборите ще се срещнат по веднъж всеки срещу всеки. Двубоите на домакина Марица ще започват в 18.00 часа, като пловдивчанки ще почиват на 6 октомври (петък). Цената на билетите е 5 лева, като за ученици и пенсионери входът е безплатен.