Община Добрич обявява конкурс за туристическо лого на града

Мисия Добрич

03-10-2017, 10:06

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петричани гласуват за туристическо лого на града

Популяризирането и утвърждаването на град Добрич като туристическа дестинация налага необходимостта от изработване на отличителен и характерен знак

И най-младите автори, които са ученици, могат да покажат въображение в изработването на туристическо лого на Добрич. Наред с дизайнери, художници, архитекти и други специалисти от страната и чужбина ненавършилите пълнолетие творци също могат да се включат в конкурса за графичен знак, който да направи Добрич разпознаваем на туристическата карта, съобщи зам.-кметът по икономическото развитие Росица Йорданова.

Припомняме, че консултативният съвет по туризъм при общината вече избра с конкурс слоган на добруджанския град - "Добрич - златен сноп от векове", който трябва да бъде включен във визуализацията. Очаква се новото лого да представя Добрич като целогодишна дестинация за културно-исторически, спортен, конгресен, панаирен и бизнес туризъм, поясни заместник-кметът. Градският парк "Свети Георги", паметникът на хан Аспарух, архитектурно-етнографският музей на открито "Старият Добрич" са сред забележителностите, които могат да популяризират общината с графичния знак. В логото могат да бъдат "закодирани" и послания като Добрич - център на Добруджа, град на гостоприемни и сърдечни хора,град на кулинарни пътешествия и други. Графичният знак, за който се очаква да бъде готов до края на годината, ще бъде поставян на сувенири, албуми, рекламни и информационни материали.