Започна съвместното заседание на правителствата на България и Румъния

По-късно следобед ще се проведе и четиристранна среща на премиерите на България, Румъния, Гърция и на сръбския президент Вучич.

Започна съвместното заседание на правителствата на България и Румъния, което се провежда в двореца Евксиноград. По-късно следобед ще се проведе и четиристранна среща на премиерите на България, Румъния, Гърция и на сръбския президент Вучич.

Страната ни разглежда това заседание като продължение на дългогодишните изключително добри отношения между България и Румъния, както помежду им, така и в рамките на ЕС. Заседанието ще приключи с подписването на двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката, съобщава БНТ.

А по-късно следобед премиерът Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе, с президента на Сърбия Александър Вучич. На нея ще бъдат обсъдени темите за по-голямата свързаност на Балканите, която е един от главните приоритети на българското председателство на ЕС , което започва догодина. Също за развитието на общите инфраструктурни проекти, както транспортни, така и енергийни, и актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.