В "Красна поляна" отново протестираха срещу "Виетнамските общежития"

Животът

04-10-2017, 06:53

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Постоянно полицейско присъствие в района на Виетнамските общежития поиска Фандъкова

Кметът на София заяви, че не може да се поставят срокове за събарянето на блоковете

Жители на софийския квартал "Красна поляна" отново излязоха на протест срещу така наречение "Виетнамски общежития", предаде БНТ. Те настояваха сградите да бъдат съборени възможно най-бързо, защото са опасни. Стигна се и до затваряне на движението на кръстовището на булевард "Никола Мушанов" и улица "Добротич".

Кметът на София заяви, че не може да се поставят срокове за събарянето на блоковете. Първият вече е освободен, предстои живеещите и в останалите да бъдат преместени.

"До края на годината трудно ще ги съборим. Не сме и поемали такъв ангажимент. Защото основната пречка и ангажимент на кмета и да настани хората, които са законно настанени, които са редовни нaематели. Да ги пренастани, а освен това знаете, че тези, които са нередовни, той издаде заповедите, които се обжалват в съда. И все още има много заповеди, които са в съда и няма решение. Така, че срок конкретен не мога да дам, но се работи и се вижда", каза Фандъкова.

Какво ще се построи на мястото на блоковете все още от Общината не могат да кажат. Ясно е само, че се търсят инвеститори.