Стрелецът от Лас Вегас събирал оръжията си 20 години

Мъжът е имал 47 огнестрелни оръжия в арсенала си

Продължава разследването на стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха 59 души, а стотици бяха ранени. Извършителят на масовото убийство е имал 47 огнестрелни оръжия на три различни места, включително в хотелската си стая и жилищата си, съобщи Американското бюро за алкохол, тютюн и огнестрелно оръжие, цитира БНТ.

Стрелецът от Лас Вегас Стивън Падок е събирал в продължение на 20 години оръжията, с част от които отне живота на 59 души. Освен това е инсталирал две камери в коридора при хотелската си стая, за да следи за приближаването на служители на реда. Камери за наблюдение е имало и в стаята му, съобщи помощник-шерифът на Лас Вегас Кевин Макмахил.

Стивън Падок е работил като пощальон, после като служител в данъчна служба, а след това се занимавал с одити в отбранителната сфера. Според някои информации той е бил служител и на авиокосмическата корпорация "Локхийд Мартин".

В дните преди атаката стрелецът е превел 100 000 долара по сметка на Филипините. Разследващите искат да разпитат подробно приятелката на Падок Мерилу Данли, която била в чужбина в деня на стрелбата, а вчера се намирала на Филипините. Вероятно днес тя ще бъде върната от ФБР в САЩ.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"