Тракийският университет събира учени от 11 държави на научна конференция

На 6 и 7 октомври

В курорта Старозагорски минерални бани на 6 и 7 октомври ще се проведе международна научна конференция на тема: "Ветеринарната медицина в полза на хората", съобщи деканът на Ветеринарно-медицинскя факултет проф.д-р Михни Люцканов.По време на форума ще бъдат представени 140 научни доклада на 160 участници в три направления - медико-биологично, клинични науки и обществено здраве.
За участие в конференцията ще пристигнат учени от  Русия, Украйна, Израел, Германия, Албания, Дания,Словения, Харватска, Сърбия, Гърция и Турция.

"През последните години ВМФ се утвърждава като един от водещите научно- изследователски институти в Европа", категоричен е Люцканов. Според него именно това е причината през тази учебна година да е запълнен още до трето класиране капацитетът на новопостъпилите студенти. За тази академична година са приети 161 първокурсници- държавна поръчка ,3-ма платено обучение, както и 31 студенти за англоезично обучение "обхватът на студентите от различни страни на света ежегодно нараства. Тази година има записани за обучение студенти от Ямайка, Великобритания, Ирландия, Германия, Гърция, Турция и Израел", обясни със задоволство деканът.