Каракачанов: Все още обсъждаме какъв самолет да вземем

Никога не е отсъствала война между президента и правителството у нас

Няма нужда да се бърза със закупуването на самолетите за българската авиация. Това каза министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов в ефира на бТВ. „Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат. Не искам да се създават подобни съмнения”, категоричен е той.

По думите му двете стъпки, които трябва да вървят паралелно, са ремонт и модернизация на наличната авиация и водене на преговори за закупуване на нов изтребител.

„Самият премиер казва, че не трябва да има ябълки раздора. Ние още говорим за това какъв самолет да има. В това време влаковете също могат да бъдат закупени, едното не противоречи на другото”, каза Каракачанов по повод изказването на Бойко Борисов от вчера сутринта.

На въпрос има ли война между президентската институция и министерски съвет, Каракачанов заяви, че това никога не е отсъствало от политическия живот у нас.

„Аз съм привърженик, че е крайно време политическият елит да покаже, че е в парламента, за да решава проблемите на хората, а не да се правят на леви и десни”, коментира министърът.

Каракачанов коментира, че казуси като „Кумгейт” са неприемливи.

„За всякакви подобни неща като има съмнение за нарушение, има органи, които да го проверят”, допълни той.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия