Старозагорски малчугани си направиха билкова градина

Мисия

05-10-2017, 09:49

Снимка:

Детска градина „Светлина“

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Градината е в продължение на дейностите по по проект „Да се храним разумно“

Билкова градина засяха малчуганите от старозагорската детска градина „Светлина“. В  големи сандъчета децатата от подготвителна група „Усмивки“ сами засадиха бял равнец, мащерка, риган, босилек, лавандула, специално донесени от преподавателите им в градината от Велинград. Градината е в продължение на дейностите по по проект „Да се храним разумно“ по Национално движение „Син флаг“ и ЕС.

Още отсега децата от „Усмивки“ знаят, че коледното им парти ще бъде „На билков чай с канелени сладки“, а билките ще са произведени от тях самите. След засаждането една от активните баби на дете в детската градина прочете любопитни подробности за билките от книгата „Малкото билкарче“. На 13 октомври във всяка група в детската градина ще се учреди „Баболандия“ - Комитет на бабите, които да са в помощ на деца и преподавателите в обучението и в забавленията. На 16 октомври пък е предвидена и първата проява на Баболандия – съвместно баби и деца ще изработват бонбони от сушени ядки и плодове.

Денят на Стара Загора – 5 октомври – малчуганите и преподавателите от ДГ“Светлина“ ще отбележат с празничен поход до Аязмото, където ще посетят Зоопарка, Аула на „Багатур“ и ще съберат природни материали за заниманията си през зимата. А в събота и неделя родителите и деца от най-малките две групи ще бъдат на пикник за опознаване.