Добруджа отстрани Калиакра за Купата на Аматьорската лига

С два гола в последните 10 минути от срещата

Добруджа победи Калиакра в Каварна с 2:0 и се класира за областния финал в турнира за Купата на Аматьорската лига. И двата гола в мача отбеляза Кристиян Петков в последните 10 минути.
„Жълто-зелените“ мислеха повече за предстоящия мач за първенство в неделя срещу Суворово и това за малко да им изиграе лоша шега. По-малко от 10 минути бяха нужни на добре подредения тим на Калиакра, за да докара мача до дузпи. Каварненци можеха да открият резултата в 11-ата минута, когато след центриране от корнер Десислав Дяков игра с глава и топката срещна напречната греда на вратата на Добруджа. 
Фатална грешка на вратаря Добрин Добрев в 81-ата минута обаче доведе до откриване на резултата. Опитният страж подари топката на Кристиян Петков, който на празна врата откри резултата.
В 89-ата минута отново Петков бе точен и отново на празна врата, като този път заслугата бе на неговите съотборници и най-вече на Кристиян Пешков, който се измъкна зад отбраната на Калиакра и подаде на непокрития свой съименник.
Домакините имаха претенции за засада, което доведе до втори жълт картон за вратаря Добрев, но страстите бързо се успокоиха и мачът завърши в коректен тон.
Старши-треньорът на Добруджа Диян Божилов призна, че вниманието на тима е насочено изцяло към мача със Суворово в неделя. Вчера тимът е имал среща с ръководството, на която са били изплатени забавените заплати, така че всичко е спокойно. „Не ме интересува какви цели си поставят в Суворово, интересува ме само моят отбор. Нашата цел също е първото място и само времето ще покаже кой отбор го заслужава повече“, коментира Диян Божилов.

Източник: МГ Добруджа