Задържаха 40-годишен мъж за грабеж

Районна прокуратура-Стара Загора го привлече като обвиняем

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Златко А., на 40 г., за това, че отнел чужди движими вещи от владението на другиго, с намерението противозаконно да ги присвои, като за това употребил сила и заплашване - престъпление по чл.198 ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата.

На 3 октомври 2017 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Златко А. отнел чужди движими вещи – чифт златни обеци с тегло пет грама, зарядно устройство за мобилен телефон и дамски часовник от владението на 34-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои. Той бил заварен на местопрестъплението, като нанесъл удар с крак на пострадалата и насочил газов пистолет, без да възпроизвежда изстрел, към свидетел на инцидента, за да запази владението върху откраднатите вещи.

Обвиняемият Златко А. до момента е осъждан 18 пъти, включително за извършването на тежки умишлени престъпления от общ характер, като е бил освободен от затвора на 1 октомври 2017 г., поради изтърпяване на наложено му наказание в размер на седем месеца „лишаване от свобода“.

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Златко А.