В празничния ден осветиха обновената зала за балет в Старозагорската опера

Със средства от бюджета на Община Стара Загора и на Старозагорска опера

В празничния за Стара Загора ден – 5 октомври, Старозагорският митрополит Киприан освети новата зала на трупата на балета на Старозагорската опера, в присъствието на областния управител Гергана Микова, заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателя на Общински съвет Таньо Брайков, председателя на ПК по култура Милена Желева и новия омбудсман Надежда Чакърова.
„Стара Загора има един от най-богатите културни календари в страната. Това е факт благодарение на усилията на културните и институти непрекъснато да обновяват репертоара си, да ни радват със събития. Трупата на балета на Старозагорска опера е вече известна в страната ни, очакваме с нетърпение новите и спектакли, радваме се че с помощта на общината тази нова зала за разрасналия се, млад, интернационален балет – е вече факт“ – каза заместник-кметът Иванка Сотирова. Тя специално подчерта, че без усилията, безспорния професионализъм и качества на ръководителя ѝ - Силвия Томова, успехите не биха били толкова ясни и високи.
„Много съм радостна, че Стара Загора ме посрещна така радушно и ми даде обич и подкрепа. За нас е важно, че в новата зала ще подготвяме спектаклите си, с които ще сме разпознаваеми не само в страната, а и в света. Балетът не е работа, това е начин на живот, за всички нас, които сме тук. “ – каза Силвия Томова, ръководител на балета на Старозагорската опера.
Успешни репетиции без травми в „...този храм на изкуството, където се творят чудеса. Създавайте чудеса, защото сте наистина добри и имате големите възможности да го направите.“ – пожела след ритуала по освещаването НВП Старозагорският митрополит Киприан.
Ремонтираната зала е бивше художествено ателие, много по-голяма от досегашната. На площ от 170 кв.м., са монтирани 120 кв.м. огледала, станки, професионално покритие на пода, климатици. Средставата са от бюджета на Община Стара Загора и на Старозагорска опера.