Делио Роси ще умува за нов договор на Димитър Пиргов

Бранителят може да преговаря с други отбори от началото на 2018 година

Треньорът на Левски Делио Роси ще има последната дума дали да бъде предложен нов договор на защитника Димитър Пиргов, пише „Тема Спорт“. Италианският специалист има срок до Нова година да реши бъдещето на централния бранител. Настоящият контракт на играча изтича в края на сезона, което означава, че той може да преговаря с други отбори от началото на 2018 година.

Димитър Пиргов подписа договор с Левски за две години преди началото на сезон 2016/17. Той бе привлечен на “Герена” от бившия председател на Управителния съвет Николай Илиев по настояване на Люпко Петрович. Малко преди това Георги Иванов отказа да изпълни исканото от сръбския специалист. Гонзо обаче напусна няколко дни по-късно, което отвори вратата на Пиргов към “Герена”.

До момента централният защитник има 43 мача с екипа на Левски, в които е отбелязал 3 гола. При Петрович той бе неизменна част от титулярния състав. Тогава той се представяше на ниво и смени няколко партньори в отбрана. След напускането на сърбина, Пиргов продължи да е твърд титуляр и под ръководството на Елин Топузаков. След смяната на Топчо с Николай Митов обаче формата на защитника спадна и той започна по-рядко да попада в стартовата единайсеторка за сметка на Давид Яблонски и Сърджан Лукин. В началото на новия шампионат сърцатия бранител отново започна силно и участва в първите осем двубоя на “сините” в Първа лига, както и в четирите мача в Лига Европа. Но в последните три срещи (две за първенството и една за Купата на България) Делио Роси предпочита да сложи за партньор на Давид Яблонски новото исландско попълнение Холмар Ейолфсон.