Десет дни болницата е без вода!

Всеки месец лечебното заведение плаща около 20 000 лева за вода

От  10 дни болницата в Добрич е без вода. Това алармира директорът д-р Трифон Йорданов.  Освен за стационарно болните, ние трябва да подсигурим вода и за  клинична лаборатория и хемодиализно отделение, които не могат да функционират без нея. В клиничната лаборатория се извършват изследвания на целия пациентопоток, който идва по спешност. Болницата е институция, чието водозахранване трябва да се гарантира, не само като количество, но и като качество на подаване на водата, категоричен е директорът. Според думите му, когато има вода тя стига едва до 4-5 етаж, което е крайно недостатъчно,.
Налягането трябва да бъде такова, че да доставя вода и до 6, 7 и 8 етаж на сградата. 
„Централният ни водомер, който отчита подаваното към болницата налягане, показва  2 атмосфери, а ние трябва да имаме около 2,8 атмосфери налягане, за да достига вода над петия етаж на болничната структура”, казва той.
  За проблема с липсата на вода е информиран и областния управител, коментира още д-р Трифон Йорданов. Болницата е институция, която обслужва пациенти в спешен порядък и има  социална функция и  би следвало да бъде подсигурена с водоподаване и това да става от два източника, допълва медикът.
„Преди година  болничната структура бе свързана както с водопровода на Шабла , така и към Батовския. Имам информация, че в момента сме включени само към единия водопровод. Отправих молба към институциите,, които отговарят за това, в болницата да бъде възстановено двойното захранване.”, коментира  д-р Йорданов.
„Всеки месец плащаме около 20 000 лева за вода. Това е огромна сума. Към настоящия момент нямаме просрочие, така, че  ще настояваме да имаме водоподаване своевременно и в необходимото количество и налягане. Очаквам съдействие от всички, които са отговорни за тази дейност”, категоричен е той.
Според думите му, зам.-директорът на ВиК инж. Павел Павлов е обещал това да се случи.
Болничното заведение разполага със собствен водоем, но количеството вода в него е недостатъчно, когато има дни, в които няма вода в продължение на 20 часа, казва още по темата д-р Йорданов.

Източник: МГ Добруджа