Пламен Марков: Искаме да видим добра игра на България с Франция

В ЦСКА сме щастливи,че Манолев ще е капитан

Бившият селекционер на националния отбор по футбол и настоящ спортен директор на ЦСКА Пламен Марков сподели пред Топспорт очакванията си за решителната световна квалификация на представителния тим на страната ни срещу Франция.

Битката от груповата фаза на пресявките за шампионата на планетата в Русия през следващата година ще се състои днес  от 21:45 часа, на Националния стадион "Васил Левски".

Специалистът е останал в историята като едва вторият, успял да класира България на Европейско първенство по футбол. Това стана през 2004 година на европейския шампионат в Португалия. След това не сме се класирали на европейски и световни първенства.

Г-н Марков, споделете за аудиторията ни Вашите очаквания за определящото домакинство на Франция тази събота, на националния стадион. Надеждите на всички са свързани с положително представяне в срещата и запазване на макар и минималните ни шансове за класиране на Мондиал 2018.
- Така е. Нормално е това да бъде желанието на феновете, а защо не и на всички българи. Все пак става дума за националния отбор на България. Очакванията ми са за положително представяне. На всички ни се иска да видим това една добра игра и стойностен резултат.



Ще се отрази ли на това представяне отсъствието на Ивелин Попов и Ивайло Чочев от стартовия състав на тима?
- Възможно е. Определено това е нещо отрицателно за отбора. Сигурен съм обаче, че разполагаме с достатъчно сериозни смени, които да се включат на терена и да покажат, че също заслужават място в нашия отбор.

Това сякаш е и едно от нещата, които г-н Хубчев успя да постигне в състава - взаимозаменяемост и малко по-богат, равностоен избор измежду футболистите в тима. Това не позволява да изпадаме в ситуации, в които зависим само от една определена личност.
- Вижте, не смятам, че е уместно да обсъждам колеги. Също така и да давам оценка за свършеното от тях и за работата им, като цяло. Наистина.


Футболист на ЦСКА взима капитанската лента в този важен двубой - Станислав Манолев.
- Като клуб е нормално да сме доволни от това. Щастливи сме от този факт.

Да кажем няколко думи и за съперника, който пристига в столицата. Франция по-скоро сама "говори" достатъчно за себе си. Всички са наясно с лидерите и звездите в тима.
- Не бих искал да ги обсъждам като единици, още повече че действително е ясно с какви способности и качества са натоварени те. Със сигурност ситуацията можеше и да е по-добра за нас обаче.

Какво имате предвид?
- Това, че французите също се нуждаят от точки. Иначе щеше да е различно.

Ако си бяха спечелили мача с Люксембург?
- Минало време, няма смисъл да се впускаме в подобни разсъждения.

Можем ли да се класираме? Способни ли сме да разочароваме французите още веднъж, както на онзи прословут 17-и ноември?
- Не мога да кажа със сигурност. Ще видим. Шансове винаги има.