АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към планинските проходи. Вали сняг!

Региони

07-10-2017, 18:03

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожар унищожи складове в Русе

Тежка катастрофа на пътя Русе – Бяла

Ограничено е движението за всички видове моторни средства през прохода "Петрохан" заради паднали дървета

Шофьорите, на които им предстои пътуване през високопланинските проходи да не тръгват  с летни гуми. В планините вали сняг. Агенция „Пътна инфраструктура“ отново  апелира шофьорите да не тръгват с неподготвени  автомобили  и да карат внимателно. Въпреки отправените предупреждения от последните два дни има шофьори, които не се съобразяват с метеорологичната прогноза и с поведението си на пътя застрашават и затрудняват безопасното пътуване на всички останали, и възпрепятстват работата на пътноподдържащите фирми.
 
Проходите, на които се очакват снеговалежи, са: „Петрохан”, „Троянски”, „Шипка“, „Републиката“, „Ришки”, „Айтоски”, „Котленски”, „Дюлински”, „Твърдишки”, „Обзорски”, „Печинско”, „Вратник”, „Превала”, „Предел”, „Рожен” и „Пампорово”.

Пътноподдържащите дружества имат дежурни екипи и са готови да реагират веднага и да обработят настилките, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

Ограничено е движението за всички видове моторни средства през прохода "Петрохан", от село Гинци до село Бързия. В участъка са паднали дървета от натрупания по тях мокър сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Целта на предприетото ограничение е опазване живота и здравето на пътуващите и безопасност на движението.Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.
 
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"