Франция надви България в София

Спорт

08-10-2017, 09:18

Снимка:

Facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Националите ни загубиха шанс да се класират и за предстоящото Световно първенство в Русия

България загуби от Франция с 0:1 в мача от световната квалификация насред Националния стадион "Васил Левски". Националният отбор загуби и теоретични шансове за класиране на Мондиал 2018 след домакинска загуба от Франция с 0:1.

Българите не успяха да се противопоставят на скъпоплатените звезди на Франция и допуснаха втора загуба у дома в исторически план от този съперник и първа от 85 години насам.

Загубата остави България на четвърто място в група А на 7 точки от втория в класирането тим на Швеция. Лидер е Франция с 20 точки и при победа в последния кръг от групата срещу Беларус "петлите" ще се класират директно за Мондиал 2018, а Швеция ще играе бараж.

Французите се нуждаеха от задължителна победа на Националния стадион "Васил Левски", за да запазят добри шансове за първото място и още с началния съдийски сигнал взеха инициативата. Още в 3-а минута гостите поведоха в хладната и дъждовна софийска вечер и това попадение се оказа единствено в мача. Блез Матюиди бе точен с удар от малък ъгъл след асистенция на Антоан Гризман.

Французите продължиха да атакуват опасно и само неточности в завършващата фаза запазиха интригата. В 15-а минута новата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе проби от ляво, но ударът му бе избит от вратаря Пламен Илиев в корнер. Антоан Гризман също се озова на стрелкова позиция на два пъти през първата част, но стреля неточно.

Българите погледнаха по-смело в атака в края на първата част и създадоха чиста ситуация за гол в 37-а минута. Най-напред Тодор Неделев стреля коварно, Юго Лорис изби, а при добавката Спас Делев подаде на Георги Костадинов, който отправи удар с глава, но отново Лорис спаси. Атаката завърши с удар на Симеон Славчев на сантиметри от напречната греда.

Играчите на Хубчев заиграха по-агресивно след почивката в опит да изравнят играта. Спас Делев опита удар от дистанция, но не намери очертанията на вратата, а малко след това Георги Костадинов се размина с топката след центриране от дясно. По-агресивните действия доведоха до някои по-груби влизания и главният рефер от Испания набързо показа жълти картони на Занев, Краев и Костадинов, а до края българите така и не успяха да стигнат до сериозна опасност за изравнително попадение.