ПГСАГ „Пеньо Пенев“ Русе организира конкурс за проект на скулптура и литература

Дунав

08-10-2017, 10:49

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митрополит Наум прие вицеконсула на Генералното консулство на Русия в Русе

На тема: „Реката, пристана и град Русе“

ПГСАГ „Пеньо Пенев“-Русе организира конкурс за идеен проект на скулптура и литературна творба на тема: „Реката, пристана и град Русе“. Участниците могат да са ученици от 7 до 12 клас от русенски училища. Срокът за представяне на творбите е до 20.10.2017 г. 

 За идеен проект на скулптурна творба:

Журирането ще бъде на 23.10.2017 г. от петчленна комисия в състав: учители по рисуване, скулптура, дизайн и представител на УН „21 век“ при ПГСАГ „Пеньо Пенев“. 

Идейните проекти, класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място, ще бъдат материализирани от ученици на ПГСАГ „Пеньо Пенев“ и монтирани в зелените площи на гимназията. Те ще образуват трайна арт инсталация, видима от преминаващите по бул. „Цар Освободител“.

Идейните проекти се представят на хартиен носител в гимназията или на електронен носител на e-mail: tis@abv.bg, със заглавие за конкурса „Реката, пристана и град Русе“– формат А3, с паспарту, с отбелязано: име на автора и училището, в което се обучава.

За литературна творба:

Журиране: на 23.10.2017 г. от петчленна комисия в състав: учители български език и литература и представител на УН „21 век“ при ПГСАГ „Пеньо Пенев“

Класираните творби на 1-во, 2-ро и 3-то място ще бъдат публикувани в училищния вестник „Стройко“ и на сайта на училището: www.pgsag.com

Литературните творби се представят на хартиен носител в гимназията или на електронен носител на e-mail: tis@abv.bg, със заглавие за конкурса „Реката, пристана и град Русе“– формат А4, с обем до 3 печатни страници.