Екипи на Областното в Смолян цяла нощ разчиствали паднали камъни

Животът

08-10-2017, 12:40

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пампорово побеля

Цяла нощ дежурните екипи на Областно пътно управление (ОПУ) в Смолян са разчиствали пътните платна от паднали камъни, съобщава Дарик.  Имало е редица сигнали за препятствия по пътните настилки в направленията Девин - Михалково, Чепеларе - Нареченски бани и на територията на община Рудозем, съобщиха от дежурната част на пътното управление в родопския град.
"Имаше редица сигнали през нощта за паднали камъни. Екипите се отзоваха на всички сигнали и те са разчистени. През нощта преваля и сняг по проходите в Смолянско, но не се стигна до снежна покривка и съответно не се наложи да разчистваме сняг. В момента пътните настилки са мокри, като опасността от падащи камъни е на територията на цялата област. Температурите варират от 1 до 9 градуса", добавиха още от ОПУ-Смолян.
От Планинската спасителна служба (ПСС) в Пампорово съобщиха, че в района на връх Снежанка и хижа "Студенец" е побеляло от сняг, но не може да се каже че има натрупване в сантиметри.
"Валя сняг, побеляло е, но не можем да говорим за настилка в сантиметри“, коментира дежурният от ППС-Пампорово. Най-ниската температура в курорта измерена тази сутрин е -1 градуса, а според Автоматичната синоптична станция Рожен, в 5.00 ч. там температурата е била -3 градуса.