Е. Захариева на среща на първите дипломати в Букурещ

Политика

09-10-2017, 06:17

Снимка:

Facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Е. Захариева и М. Габриел ще работят заедно за интеграцията на Западните Балкани

Външните министри ще обсъдят подготовката за срещата на най-високо равнище на Алианса през 2018 г.

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева е във Варшава за участие в среща на министрите на външните работи във формат Букурещ – Б 9.

Днес в полската столица ще се срещнат първите дипломати на държавите членки на НАТО от Източния фланг - България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Външните министри ще обсъдят подготовката за срещата на най-високо равнище на Алианса през 2018 г. и изпълнението на решенията от Срещата на върха във Варшава през 2016 г.. Сред другите акценти на дискусията ще бъдат предизвикателства пред сигурността, включително темата за кибер сигурността, и въпроси на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

В рамките на посещението си във Варшава Екатерина Захариева ще проведе и двустранна среща със своя полски колега Витолд Вашчиковски. Двамата ще обсъдят теми от областта на двустранното и регионалното сътрудничество, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.