Министърът на здравеопазването е отличен с почетен знак

Проф. Николай Петров получи почетен знак за особен принос за развитието и утвърждаването на общественото здраве

Днес министърът на здравеопазването проф. Николай Петров присъства на Първата международна научна конференция на тема: „От европейска към национална здравна политика“, организирана от Факултета по обществено здраве по случай 100-годишнината от основаването на Медицински университет – София.
На тържествена церемония след официалното откриване на форума министър Петров беше отличен с почетен знак на Факултета по обществено здраве за особен принос за развитието и утвърждаването на общественото здраве на Република България.
Проф. Петров поздрави присъстващите и изрази своята подкрепа към организаторите на форума, чиято основна цел е да се постави акцент върху развитието и перспективите пред националната здравна политика в контекста на европейските и световни стандарти, като посочи: „Аз съм студент на Факултета, с което много се гордея. Ще разчитаме на вашата експертиза за осигуряване на българските пациенти на оптимално качество на здравните услуги и грижи, съответстващи на потребностите им и на добрите европейски практики.“