Започна поредицата от лекции за ХИВ/СПИН в „Централен“

Мисия Пловдив

10-10-2017, 09:55

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Район „Централен“ е най-големият район в Пловдив не само по брой жители, но и по брой учебни заведения

Първото здравно-образователно мероприятие, насочено към ученици от 8 до 12 клас на територията на район „Централен“ се проведе вчера в сградата на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. Лекцията води д-р Боян Костов, управител на „Център за кожно-венерически заболявания – Пловдив“ ЕООД с участието на представители на район „Централен“ – заместник кмет Веселин Козарев, координатори на програмата, ръководство и преподаватели от учебното заведение. Д-р Костов запозна общо 86 ученици от 4 паралелки със симптомите и профилактиката на кожно-венерическите заболявания и инфекции. Това беше първата лекция в рамките на „Програмата за превенция на Община Пловдив“ и премина с широк интерес от страна на младежите.

„Поради нарастващия брой на заболяванията, които се предават по полов път, особено сред младото население на Пловдив, считаме, че е необходимо да засилим информацията и насочим вниманието на подрастващите към темата.“, коментира д-р Костов и добави, че е от особено значение младежите да се обърнат към специалист още при първите симптоми и съмнения за заразяване.

Район „Централен“ е най-големият район в Пловдив не само по брой жители, но и по брой учебни заведения. В периода от вчера, 9 октомври, до края на календарната година всички ученици от горните класове на 22-те общински и държавни училища в „Централен“ се планира да се включат в здравно-образователните мероприятия (лекции, беседи, дискусии, анкети и др.).