ГЕРБ ще гласуват оставката на Антон Тодоров по съвест

Пред колегите си от ГЕРБ той отново е обяснил мотивите за подадената оставка

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват по съвест по въпроса с оставката на Антон Тодоров. Парламентарната група на партията тази вечер не излезе с единно решение, съобщи БНТ.

Тодоров подаде оставка вчера, след като като в петък негови думи пред Нова телевизия предизвикаха остри реакции на политици и медии. По-късно депутатът се извини за думите си и обясни, че не е разбран правилно.

Пред колегите си от ГЕРБ Антон Тодоров отново е обяснил мотивите за подадената оставка. Един от тях е, че негативните реакции удрят върху авторитета на партията. Депутатът определи случилото се с него и с Делян Добрев като активно мероприятие.

"За да бъде спряно това активно мероприятие, трябва в един момент да се изкопае ров. Тоест снежната топка на клеветата и черния пиар загива, когато попадне в рова на истината и достойнството", каза Тодоров.

На въпрос дали съжалява за думите си към водещия на Нова тв, депутатът отговори: "Казах няколко пъти, че се извинявам на Виктор Николаев. Така или иначе мероприятието е свършено. Не казвам, че съм жертва, никога през живота си не съм се чувствал като жертва. Ако някой си мисли, че ще спра, няма да спра до тук. Тоест в някакво ново амплоа аз ще работя по същия начин, който познавате."

Преди заседанието на групата, депутати разкритикуваха думите на Антон Тодоров от петък.

"Неговото изказване не беше подходящо, доколкото това е въпрос, за който трябва да си подаде оставка, вече е въпрос на лично себеусещане, след като е преценил, че подава оставка, това е един много сериозен стандарт", каза Тома Биков.

Групата не излезе с общо решение дали ще приеме оставката на депутата.

Миналата седмица групата на ГЕРБ също беше решила да гласува по съвест по казуса с оставката на Делян Добрев заради скандала с роднинските назначения в Хасково и тя беше отхвърлена в пленарната зала. Днес залата има последната дума и по въпроса с оставката на Антон Тодоров.