В. Симеонов: Защитавам националните интереси чрез делото

Той не е чул кабинетът да се е разграничил от неговите изказвания в последно време

Няма как да подмина личните нападки. Аз не съм си позволил лични нападки към г-н Кирил Домусчиев в моя сигнал. Завеждам дело и повеждам тази ненужна битка, защото моят дълг е да защитавам националните интереси. Това заяви в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

"Нека видим сериозните обвинения, той ме обвинява, че цяло лято съм говорил лъжи и клевети по адрес на тяхната фирма. Искам да разбера кое беше лъжата, след като той призна,че са си платили неустойката. Когато се приватизира български морски флот има 2851 работещи в предприятието, в началото на 2016 има 124 човека работещи, 2727 души са съкратени - семейства, оставени без препитание. Това са фактите. Тези факти той не ги обори. Косвено ги потвърди като заяви, че за всички тези уволнения се изплащат неустойки. Къде са тези 2727 човека сега? Никой не може да отговори. Това ли е 90% лъжа?", коментира вицепремиерът.

Симеонов заяви, че не е чул кабинетът да се е разграничил от неговите изказвания в последно време.

Относно упреците за заплаха към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, вицепремиерът каза следното: "Въпросните упреци към мен и клевети не бяха насочени към Валери Симеонов, към председателят на НФСБ, а към вицепремиера. Когато някой ме упреква,че съм извършил престъпления по наказателния кодекс, аз съм готов да заведа дело за клевета."

"Това е петно върху целия министерски съвет. каза още Симеонов.

Той заяви, че няма заплаха в думите на Антон Тодоров по Нова телевизия. "Нито една телевизия не попита Виктор Николаев - вие почувствахте ли се застрашен? След това беше редно да попитате и мен "Вие заплашихте ли го?,защото всеки репортаж има засегнати и отговорности. В момента има диктат на медиите. За да получите 10,15 мин. виждате трябва да поемете риска да бъда унижаван", добави Симеонов.

Добрите новини са появили от т.нар "кумгейт" скандал, който според думите му е измислен и несъстоятелен. Според Симеонов в медиите същестува политика, в която хора с обществени позиции са малтретирани."Той заяви, че е гледал протеста от прозорците на МС.

Относно оставката той каза, че това е куха фраза и те са пълното си право да искат оставка и да изразяват своето несъгласие.