Милен Радуканов:За мен е щастлив миг, когато стъпя на "Българска армия"

Пирин идва да покаже прилична игра

ЦСКА приема Пирин Благоевград в неделя (15 октомври) от 20:00 часа в мач от 12 кръг на Първа лига. "Орлетата" се представят колебливо напоследък - две равенства и една загуба в последните три мача. Последната победа е от 9 септември с 5:0 срещу Локомотив (Пловдив). Ето какво каза Милен Радуканов пред Блиц преди двубоя с ЦСКА в Борисовата градина:

-Господин Радуканов, гостувате на ЦСКА в неделя, с каква нагласа пристигате в София?
-Много се радвам, че се завръщам в моя дом. За мен винаги е щастлив миг, когато стъпя на стадион „Българска армия“. Идваме, за да покажем прилична игра, да се надиграваме доколкото можем и доколкото ни позволява нашият потенциал и противникът, естествено. ЦСКА безспорно е един от лидерите този сезон, един от грандовете на българския футбол и за мен е чест да се изправя срещу този него.

-Вашият стил винаги е бил да се надигравате с противниците, а не да приберете футболистите пред наказателното поле и да се молите за равен резултат?
-Винаги съм искал да се надиграваме със съперника. Без значение кой е той. Това обаче зависи и от футболистите, с които разполагам. А сега имам група от 14 футболисти и шестима юноши...

-Имате ли проблеми преди двубоя на Българска армия?
-Двама са контузени – Хендерсън и Башлиев. И все още не се знае дали ще вземат участие в срещата.

-Напоследък Пирин се представя колебливо – две равенства и загуба от Верея вкъщи.
-Така е. Вече казах, че който е очаквал да е по-добре или по-лесно...Смея да твърдя, че откакто работя в Пирин, резултатите се виждат. Работим с момчетата на върха на възможностите си.

-Каква е личната ви цел?
-Да водя отбор в Шампионската лига. Да, затова работя един ден мечтая да водя отбор в Шампионската лига. Дали ще бъде български отбор или от чужбина няма значение. Всеки си има цел и мечти, които преследва. А иначе този сезон целта ми с Пирин е да се спасим от изпадане. През миналия сезон се получи по-рано, свършихме добра работа. Никой не знае как ще бъде този сезон. Може да е по-трудно, може да минем през бараж, но моята работа и цел е да спася отбора. Без значение по какъв начин. И ще дам всичко от себе си, за да го направя.