Валентин Радев покани протестиращите пожарникари на разговор

Общество

14-10-2017, 13:49

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В. Радев: Измамникът от Фейсбук "Александър Николов" трябва да бъде хванат

Пожарникарите отново са на протест

Вътрешният министър Валентин Радев покани протестиращите огнеборци на разговор, съобщава БНТ. Според него закриването на някои пожарни служби е управленски въпрос и не би трябвало да има такъв протест.
Пожарникарите отново са на протест. Те се събират до сградата на МВР - в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици", а след това ще тръгне шествие, което ще спре пред финансовото министерство.
В центъра на тяхното недоволство са замразените доходи на служителите в МВР, минималният ръст в бюджета на ведомството за 2018 година, както и недостатъчното финансиране на двете дирекции - "Пожарна безопасност и защита на населението" и "Национална система 112" за следващата година.
Венцислав Станков, президент на синдикат "Огнеборец" към КНСБ: Ние сме направили изчисление, че минимум с 15% трябва да се увеличат възнагражденията на служителите в МВР. Обсъжда се закриването на 12 структури на пожарната - като 2 от тях са районни служби, а 10 - участъкови служби. Това са малки служби в малки населени места.