Цв. Цветанов: Имаше обективни причини за всеки напуснал КСНС

Скандалите са оръжие на немощните

Нито един от напусналите КСНС не е напуснал ей така, имаше обективни причини за това. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод интерпретациите, че КСНС при президента Румен Радев е бил провален за БНР.

„Това беше лоша интерпретация, за да се подхранва един перманентен скандал с управляващото мнозинство“, посочи той. „Много е неприятно, когато в тези подходи участва и човекът, който трябва да олицетворява единството на нацията, президентът на страната“, коментира Цветан Цветанов.

„Екатерина Захариева като представител на президентската администрация на Росен Плевнелиев сподели как са се определяли датите за свикването на КСНС. Винаги е имало съгласуване с министър-председателя и участниците“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

„За разясняването на това, че някой търси скандали, мога да добавя, че те са оръжие за немощните, незнаещите и недоборнамерените. Скандалите имат за цел да държат страната в парманентна нестабилност. Говоря за опозицията като цяло, които участват активно в генерирането на този процес“, заяви Цветан Цветанов.

„Скандалите имат за цел да държат страната в криза и нестабилност, да неутрализират постигнатото от властта. Това е единственият тип политика, който БСП владее и на който очевидно ще се осланя в период, когато България ще бъде в обсега на общественото внимание на европейските граждани“, посочи той.

По повод вчерашния протест на пожарникарите Цветан Цветанов коментира: „Разговарях с гл. комисар Николай Николов и зам.-министър Ципов. Предстои гледането на второ четене във вътрешна комисия на промените в Закона за МВР. Ще търсим правна възможност ако можем да съхраним, дори и с по-малък състав, звената, които се предлагат за закриване“. „Всичко се базира на анализ. Решенията трябва да бъдат взети в диалог с МВР и депутатите във вътрешната комисия“, каза още той.