Министър Кралев: Ще има интересни битки в Софийския маратон

Интересното е, че победителите в трите маратона имат възможност да спечелят джакпот от 20 000 лева

София не прави изключение от по-големите градове в Западна Европа и по целия свят с огромния интерес към традиционния маратон. Това заяви в ефира на БНТ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Очакванията му са състезанието е да изключително интересно, тъй като участниците тази година са над 4000, от които над 750 са чужденци.

"Ще има много интересни битки. Най-важното е, че на базата на Софийския маратон успяхме да направим през последните няколко години верига от маратонски бягания, които се развиват с огромен успех. Включихме към Софийския маратон такъв и в Стара Загора и във Варна", коментира спортният министър.

"Интересното е, че победителите в трите маратона имат възможност да спечелят джакпот от 20 000 лева. Шанс да получи наградата има един от мароканските състезатели, който победи в Стара Загора и във Варна. Достатъчно е сега той да се класира трети, за да спечели този джакпот. Конкурент обаче ще му бъде състезател от Етиопия. При жените се очаква джакпота да спечели състезателка от Кения", каза още Кралев.