Стартира официална уеб страница на Първа лига

"Верея" също има своя страница в платформата

Българският футболен съюз представи новата си интернет платформа, посветена на първенството на Първа лига – www.fpleague.bg. В нея любителите на футболната игра могат да намерят новини, статистики и факти преди всеки двубой, да проследят витрината със събития на всеки мач на живо, както и да се запознаят с тенденциите в резултатите на своя любим отбор. Новата платформа се финансира от ФИФА по програмата за дигитализация на футболните федерации – „FIFA Forward Football Development Programme“.
За всеки един клуб е предвидена отделна секция, където неговите фенове могат да се запознаят с резултатите и представянето както на отбора, така и на отделните футболисти в него. Съставите, данните за отборите и информацията за отделните футболисти се генерират от Електронното първенство, което Българския футболен съюз наложи още през 2014 година.
Разбира се, ВЕРЕЯ също има своя страница в платформата. Може да я видите тук.
„www.fpleague.bg e поредната стъпка напред, с която БФС надгражда върху проекта си за Електронното първенство отпреди три години. Смятам, че българският шампионат се нуждае от официален източник на информация, която да бъде достъпна в реално време за любителите на футбола, представителите на медиите и не на последно място на самите клубове. Надявам се, че новата уеб страница ще отговори на изискванията на динамичното време, в което живеем и ще бъде полезна за всички“, заяви заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев.
Сред следващите цели пред www.fpleague.bg са вграждането на видео секция, в която да бъдат публикувани кратки репортажи от всеки един двубой от първенството и версия на английски език.

Източник: fcvereya.bg