Френски кастинг за изпълнители на шансони за участие във Фестивала Златен ключ

Пловдив Лайф

15-10-2017, 12:07

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Допуснатите финалисти ще пеят на концертите през юни на сцената на Градския дом на културата „Борис Христов

Започва записването за преселекцията за участие в следващия 15-ти Международен Фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив2018.
Това е интернационален музикален формат, който се организира ежегодно от  Алианс Франсез Пловдив в партньорство с Община Пловдив и е най-големият такъв форум за Балканите и Източна Европа .Той дава възможност на участващите и доброволците да се запознаят с нови хора, да се докоснат до различни култури и всичко това през призмата на френския език.
Поредното 15-то издание на Фестивала ще се проведе на 29, 30 юни и 01 юли 2018год., като в него ще вземат участие музиканти и изпълнители от 3 континента. Чуждестранните участници са гост-изпълнители, а българските са част от конкурсната програма, преселекцията за която започва сега. Допуснатите финалисти ще пеят на концертите през юни на сцената на Градския дом на културата „Борис Христов”.
Чрез междукултурния диалог и мултилингвизма, които са съставни елементи на фестивала, организаторите насърчават не само към изучаването на френски език в нетрадиционна извънкласна форма, но и към изучаването на чужди езици с цел по-добра реализация и широки възможности за избор. Франция е втората в света най-желана от българските студенти дестинация за обучение в разнообразни области на знанието и на всички нива. „Промотирайки франкофонията по иновативен и атрактивен начин, ние се опитваме на покажем колко лесен и достъпен всъщност е френският език и как неговото изучаване може да се превърне в интересно и любимо занимание за младите хора”, сподели директорът на Алианс Франсез, г-жа Теофана Брадинска.
На 30 юни ще се проведе Финалът на националния конкурс в рамките на Фестивала, в който могат да се състезават изпълнители от цяла България на възраст от 17 до 30 години.
Участието на българските изпълнители на Фестивала се състои в няколко последователни  фази:
1. Преселекция
2. Селекция
3. Участие – Концерти - финал
Всеки кандидат, желаещ да участва в преселекцията, трябва да изпрати в Алианс Франсез, гр. Пловдив, ул. „Др. Цанков” №34а, /може и по мейл  af_plovdiv@abv.bg  или afbg@afbg.org    / до 31 Декември 2017 год. документите, на базата на които специално сформирана комисия ще селектира участниците във Финала на националния конкурс. Документите, които се изискват за преселекцията са:
- кратка атрактивна автобиография и координати за обратна връзка;
- 2 снимки на кандидата;
- аудио или видеозапис на негово изпълнение, като не е задължително те да са на френска песен.
След като разгледа и оцени изпратените материали, Комисията определя участниците за Финала, след което всеки един от тях бива лично и поименно  уведомен, че е избран за участие.
Бон шанс и успех на всички кандидати !