Две седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Животът

15-10-2017, 15:00

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията се организира по повод големия християнски празник Димитровден и във връзка с настъпващата зима

Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно от висококвалифицирани специалисти на верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“. Инициативата е на д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.
Кампанията се организира по повод големия християнски празник Димитровден и във връзка с настъпващата зима, както и зачестилите вече случаи на заболявания заради вирусни инфекции.
От 26 октомври до 2 ноември линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Брестник, Ягодово, Крумово, Устина, Цалапица, Кадиево, Оризари, Храбрино, Брестовица и Браниполе. Прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в специално подготвени за целта помещения.
Близо 24 хиляди души ще имат възможността безплатно да се консултират със специалисти по вътрешни болести, с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват измерване на кръвно налягане, кръвна захар, електрокардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.
Започнахме тази инициатива пред 4 години по предложение на д-р Невен Енчев, като с нея целим да помогнем на жителите на общината, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда, заяви кметът на „Родопи“ Пламен Спасов. Чрез консултациите по населените места се пестят време и средства на хората от селата, необходими за посещение при личния лекар, а след това и при специалист в Пловдив.